Пълно ръководство за оцеляване по време на война

Всеки военен конфликт е предшестван от т.н. „период на напрежение“. След което войната започва внезапно и неочаквано за повечето хора, а понякога дори и за военните. За нас този период вече е факт.

Ежедневно новините са изпълнени с думи като: „Война“, „Русия“, „НАТО“, „военни учения“, „дислоциране на военна техника“, „въздушни удари“, „настъпление“, „цивилни жертви“, „подсилване на източния фланг на алианса“ и „ възможна употреба на ядрено оръжие“.

За военните и правителствени експерти ВЪПРОСЪТ НЕ Е:
ДАЛИ ще има нова световна война?“, а
„Ще бъде ли БЪЛГАРИЯ въвлечена в нея и КОГА?

Предварителната подготовка, може да увеличи до 90% шансовете ви за оцеляване по време на война за вас и вашите близки. Подготовката включва запасяване с вода и трайни хранителни продукти, хигиенни средства, лекарства, пари в брой, гориво, комуникационна и друга техника, оръжие, средства за осветление, убежище, раница за евакуация, карти на района и да съставите семеен план за действие. Трябва да сте в добра физическа и здравословна форма.

Подготовката изисква време. Ако я оставите за последния момент, вече няма да имате това време.

НЕ ОЧАКВАЙТЕ ВЛАСТИТЕ ДА ВИ ПРЕДУПРЕДЯТ ЗА ПРЕДСТОЯЩ
ВОЕНЕН КОНФЛИКТ, ЗА ДА МОЖЕТЕ ДА СЕ ПОДГОТВИТЕ!

Историята показва, че в такъв момент всяко правителство лъже гражданите си. То използва всички инструменти, за да държи обществото под прага на паника, защото паниката е най-вредното нещо за всяко управление в такъв период. Тя води до масова евакуация на боеспособно население, задръстване пътните артерии, изкупуване на всички храни, лекарства и горива, предизвиква размирици, претоварва и срива всички системи, на които държавата трябва да разчита в такъв момент.

„Пълно ръководство за оцеляване по време на война“ ще ви даде всичкото знание, което ви е необходимо, за да се подготвите и справите с повечето ситуации, в които бихте могли да изпаднете по време на военен конфликт, като цивилни граждани. В книгата споделяме опита на хора преживяли война и съветите, които те биха дали на други хора, които може да изпаднат в ситуация като тяхната. В нея ще намерите информация за:

 • Какво се случва по време на война
 • Как да се подготвите и какво ви трябва
 • Оборудване на сигурно убежище
 • Списък с провизии и оборудване на раница за евакуация
 • Как да се измъкнете безопасно от населено място
 • Как да оцелеете в градска среда без ток и вода
 • Организация на безопасността на семейството
 • Поведение по време на артилерийски обстрел
 • Какво се прави при ядрена атака
 • Съвети ако ви мобилизират в армията
 • Оказване на първа долекарска помощ на ранен (за немедицински лица)
За вас и вашите близки, тази книга би могла да бъде разликата между живота и смъртта, защото подготовката за война, всъщност е подготовка за живот. Нейната стойност е хилядократно по-голяма от цената ѝ. Не губете време и направете поръчка без нужда от регистрация и книгата ще пристигне при вас в следващите 24-72 часа.

Искате ли да знаете до колко сте готови за извънредни събития? Отделете 5-10 минути, за да проиграете в ума си следните сценарии:

Лична сигурност и семейство: Представете си, че утре на обяд започне война. В 13:06 във вашият град започнат да се чуват взривове. Настава паника. Къде ще се намирате вие по това време? На улицата? В офиса? В градския транспорт? В колата? Вкъщи? Ако снарядите започнат да падат наблизо, знаете ли какво да правите? Знаете ли къде да се укриете? Знаете ли кои са безопасните места и къде в никакъв случай не трябва да бъдете? Знаете ли къде са бомбоубежищата във вашия град? Ако наблизо няма бомбоубежище, знаете ли какво трябва да направите, за да повишите шансовете си да оцелеете?

Къде е семейството ви в този момент? Къде са децата ви? На училище? В детската градина? Играят навън? Къде са роднините ви? Родителите? Какво ще правите, ако мрежата е претоварена и няма мобилна връзка? Как ще се съберете? Ако имате повече от едно дете, кое от децата си ще потърсите първо?

С какво ще се придвижите, ако навсякъде има задръствания? За колко време ще стигнете пеша до вкъщи? С какви обувки сте? Удобни и подходящи за дълго ходене или официални, които ви причиняват болка след като походите с тях един час? С какви дрехи сте? Имате ли вода в себе си? Знаете ли къде да намерите близките си?

Облечени ли сте подходящо за атмосферните условия навън? Носите ли чадър или дъждобран, ако знаете, че ще вали или разчитате на това, че сте с колата? Имате ли достатъчно гориво в резервоара? Кои са първите неща, които ще предприемете, за да се уверите, че всички сте на сигурно място, как и след колко време ще стане това?

Готовност на дома: Успели сте да се приберете у дома и да съберете цялото си семейство под един покрив. Няма ток. Без ток помпените станции не работят и няма и вода. С какви запаси вода разполагате? Разпределете ги на членовете на семейството и преценете за колко време ще ви стигнат. Колко храна имате и за колко време ще стигне тя на семейството? Ако храната е в хладилника, без ток скоро ще се развали. Имате ли друга храна и за колко време ще ви стигне?

Имате ли хигиенни материали? Имате ли сапун, дезинфектант, тоалетна хартия, дамски превръзки? За колко време ще ви стигнат? Имате ли достатъчно от лекарствата, които приемате редовно? Имате ли превързочни материали, обезболяващи и антибиотици? Имате ли препарати за лечение на грип, дизентерия, травми или кожни болести? Трябва ли да отидете до аптеката и да се наредите на огромната опашка там?

Да отидете до аптеката или магазина е опасно, навън падат снаряди, а хората се опитват да вземат каквото могат от първа необходимост. Имате ли пари в брой или почти всичко ви е в банка? Трябва ли да теглите от банкомат? Парите които ще изтеглите за колко време ще ви стигнат? Банкоматите никой няма да ги зареди скоро. А и без ток, нито те нито ПОС терминалите работят. Имате ли пари в брой в стабилна валута? Злато? Имате ли оръжие с което може да се защитите от ограбване или мародери?

Евакуация: Може ли да разчитате, че колата ви е напълно изправна и ще запали? Имате ли достатъчно бензин в резервоара или трябва да се наредите на километрични опашки за гориво, което може и да не стигне до вас? Багажа ви готов ли е или тепърва ще трябва да го събирате? Имате ли раница за спешни случаи и евакуация? Знаете ли къде ще отидете? Имате ли план как да стигнете до там? Предвидили ли сте всичко, което ви трябва за пътуването? Сигурни ли сте, че не пропускате нещо важно?

Състоянието на война се характеризира с рязко преминаване от живот на спокойно благоденствие, към период на тежки лишения и недостиг на всичко, което в мирно време приемаме за даденост. Книгата „Пълно ръководство за оцеляване по време на война“ ще ви помогне да се замислите върху различните аспекти на войната, да планирате правилно и да се подготвите предварително.
Войната не е толкова опасна за тези цивилни граждани, които са подготвени и знаят какво да правят. Изградените навици и запаси, ще улеснят дори  живота ви в мирно време. Ако започне война, не само, че няма да се борите за храна и лекарства, но вие и вашето семейство ще имате незаменимото предимство, да преминете през несгодите по-леко и с по-високи шансове да оцелеете.

Освен подготовката, в книгата сме наблегнали и на чисто практическите неща, които трябва или никога не трябва да правите по време на военни действия. Някой хора успяват бързо да съобразят какво да направят във всяка ситуация, а други имат нужда от набор от предварително зададени добри решения. В книгата има над 3000 съвета, които ще ви помогнат в повечето ситуации, в които можете да изпаднете. Има точни инструкции какво да правите при ядрен удар, престрелка или при неочаквана артилерийска атака.

Помислете колко струва вашият живот и живота на най-близките ви. Това е реалната стойност на тази книга, а тя значително надхвърля цената ѝ. Най-доброто, което може да направите е да купите по едно копие и за хората, на които държите най-много. Те също ще трябва да се подготвят, защото не е по силите на един човек, да подготви ресурси и да спаси десет други човека.

Ако вашето семейство, роднини и приятели също са готови ще преминете през изпитанията много по-леко.

Другото нещо, което може да направите е, да преминете специални курсове, които да ви научат на полезни неща и да ви дадат възможност да опитате да ги направите на практика. Ето и част от курсовете, които предлагаме:

Тактическа подготовка с оръжие

 • Принципи на боравене с оръжие и безопасност
 • Упражнения за стрелба в статични и динамични положения
 • Противодействие и блокиране на оръжието
 • Действия в близка и пределно близка дистанция

Първа долекарска помощ и екстремална медицина

 • Поддържане на живота на хора с травми и заболявания
 • Медицински техники за хора без медицинско образования
 • Помощ на пострадали в катастрофи, кризи и заболявания
 • Организиран съвместно с Български Червен кръст

Основи на радиовръзката – базов курс

 • Принципи на действие на радиовръзката
 • Видове радиостанции и условия за използване
 • Организация на връзката при движение в зони със слаб сигнал
 • Способи за защита на разговорите и радиодисциплина

Бой в градски условия

 • Работа с оръжие в градска среда
 • Превземане и прочистване на сгради
 • Щурмуване на стая / обезопасяване на ъгли
 • Работа с и срещу ръчни гранати

Безопасност на ежедневната дейност

 • Курс „Активен стрелец“ – какво да правите ако попаднете под обстрел у дома, във входа, на улицата, в университета, на работа, в заведение или места за почивка. Практически занятия в обстановка, максимално близка до реалната.
 • Курс „Неизбежна самоотбрана за граждани“ – Правила за адекватна и правомерна, въоръжена реакция на възникнала заплаха и предотвратяване на настъпването на неблагоприятни последици от това.
   
 • Курс „Самоотбрана за граждани“ – основи на личната безопасност; разпознаване на заплахи; психологическа подготовка; правни аспекти на самоотбраната; специализиран ръкопашен бой; самоотбрана за жени и деца; медицинска подготовка;

Цена на всеки курс 239.90 лв.  | Цена за всичките седем курса в пакет: 1399,30 лв.  

И не забравяйте, може да получите всички знания за подготовка и оцеляване по време на война, само срещу 35,90 лв. Книгата може да носите навсякъде със себе си и имате достъп до информацията в нея, дори и да няма ток и Интернет. Над 3000 полезни съвета, които могат да спасят живота ви, ако бедствието се случи.